Back to All Events

Vernissage med Jean-Louis Marchandise


Jean-Louis Marchandise född 1945 i Vesoul i östra Frankrike. Fadern var poliskommissarie och därför flyttade familjen ofta runt i Frankrike. År 1949 flyttade man till Toulon på kusten i Provence och här bodde man framtill 1956. Under åren återkom man varje sommar till Provence då familjen trivdes  bäst här på grund av maten, klimatet, färgerna och dofterna i naturen.

Studier vid restaurangskolan i Thonon-les-Bains avslutades 1966 och därefter genomfördes militärtjänstgöring som korpral med ansvar för officersmässen i Auxerre i Bourgogne.

En semesterresa till Sverige i augusti 1969 resulterade i anställning som kock på en liten fransk restaurang i Helsingborg. År 1975 öppnade Jean-Louis sin egna restaurang La Petite välkänd för många.

Under en resa år 1994 började Jean-Louis att rita av landskapet i ett litet beställningsblock. Väl hemma igen provade han med barnens utrustning att måla motiv från Provence i akvarell. Senare har det även blivit målningar akryl.

Under åren som restauranginnehavare fram till 2014, har Jean-Louis tavlor visats på La Petite.

År 2015 hade Jean-Louis en väldigt lyckad utställning på Jakob Hansens Hus.

Inspiration till motiven, hämtar Jean-Louis från sina minnen och resor i Provence. Jean-Louis vill gärna dela med sig av dofter och färger från sitt älskade Provence.

Bienvenue!

Later Event: November 10
Dj Galore