Back to All Events

Välkomna på Separat utställning med Pauline Lindberg


Vi kommer att servera en värmande gulasch med surdegsbröd 145:-
Goda drycker så som
Bubbel, glögg & äggtoddy 65:-gl
Hjärtligt välkomna


Pauline Lindberg (fd Wood) kom till Sverige från New York City för drygt 30 år sedan och bor och verkar nu i Helsingborg. 

Ett kreativt skapande har genomsyrat hennes yrkesliv som bl.a producent, artistpromotor, manager och affärs- och varumärkeskonsult inom svensk teater, TV samt näringsliv med kunder som t ex Ängelholms egna Royal Treatment Barber.

Med färgstarka abstrakta och expressionistiska uttryck, ibland innehållande direkta eller underfundiga budskap, vill Pauline bygga in historier genom att skapa djup och komplexitet. Hon målar med akryl, och använder blandteknik på duk och beskriver processen som ett pågående spel mellan spontanitet, intuitiva markeringar och avsikt, dvs. utgångspunkten är alltid att låta saker ske för att få det att hända.
Pauline säger att hennes konst kräver ”dagsfärsk förnyelse”. Hennes strävan efter ständig förändring gör att hon förblir ovetande om hur morgondagens målningar kommer att se ut. Den intuitiva och otvungna processen gör hennes dialog med duken spännande, äkta och personlig.

Utställningen omfattar ett drygt tiotal större verk som berättar om början på den stora livsresan. Från delikatessaffären i N.Y.C till de småländska kroppkakorna i Lessebo. Att nu få ställa ut på Sikrot Restaurang, Bistro & Bar i Ängelholm är, för en matgalen konstnär, rena drömmen! 

www.paulinelindberg.se

Earlier Event: November 24
Veronica Maggiokväll med Jonas & Anna
Later Event: December 15
Jul med David